Managementul Durerii

Octombrie 2015

Șef de Departament Institutul Bogomoletz de Fiziologie, Academia Națională de Științe a Ucrainei

MODUL ÎN CARE BIOPTRON POATE AJUTA ÎN DIMINUAREA DURERII CAUZATE DE ARTRITĂ, DURERILOR MUSCULARE ȘI DE ARTICULAȚII, REDUCEREA
INFLAMAȚIEI ȘI A SENZAȚIEI DE ÎNCORDARE

Domnul Profesor Sergiy Gulyar a scris numeroase lucrări și cărți revoluționare despre terapia medicală cu lumină.

Căutarea unui analgezic non-invaziv a demonstrat că cea mai promițătoare modalitate de a o induce este prin interemediul luminii polarizate de intensitate joasă. Acest aspect ridică totuși întrebarea ”cum putem să demonstrăm efectul asupra durerii”. Până la urmă, este imposibil de a cuantifica obiectiv durerea percepută de o persoană din cauza influențelor distorsionate asupra factorilor psihogenici. Cu toate acestea, mecanismele fiziologice comune ale durerii în oameni și mamifere au o lacună. Este general recunoscut faptul că dovezile palpabile pot fi obținute doar prin experimentarea pe animale de laborator. Pentru a face acest lucru, diverse linii de cercetare au fost desfășurate la Institutul Bogomoletz de Fiziologie, ANȘ din Ucraina.

Majoritatea bolilor sau a rănilor sunt însoțite de numeroase aliterări de durere tonică, acută sau viscerală. Prin urmare, fiecare tip de durere a fost modelată individual iar astfel au putut fi definiți factorii ce contribuie la dezvoltarea efectului analgezic al luminii BIOPTRON. Au fost utilizate 7 filtre monocrome și un filtru policrom al luminii polarizate(filtrele setului de Color Terapie). Durerea tonică a fost indusă prin injectarea cu formol al unui membru locomotor, durerea acută a fost indusă prin stimularea electrică a extremităților membrelor inferioare iar durerea viscerală a fost indusă prin iritarea chimică a peritoneului sau a mucoasei intestinale. Răspunsurile comportamentale la durere și la lipsa acesteia au fost definite în răspuns cu aplicarea luminii pe locul de origine al durerii sau pe punctele de acupunctură.

Experimentele au arătat că, în cazul durerii tonice, aplicarea luminii BIOPTRON, în calitate de analgezic, asupra punctului E-36 de acupunctură suprimă semnificativ răspunsul comportamental la durere. Nivelul de analgezic depindea de expunere și de locul ales. Pragul de durere pentru stimularea electrică a extremității membrelor inferioare (durerea acută) a crescut. Atenuarea durerii viscerale (cu până la 46.8%) s-a notat la expunerea punctelor de acupunctură analgezice. Eficiența analgezică a colurilor componente a variat. În toate cazurile, durerea tonică a scăzut semnificativ față de efectul placebo. Lumina roșie s-a descoperit a fi cea mai eficientă: ca urmare a expunerii punctului de acupunctură E-36, efectul analgezic era de 54,4% iar după aplicarea pe punctul de origine al durerii, acesta a crescut până la 64,1% , în relație cu valoarea de control. Lumina albă a rămas pe locul doi pe scala răspunsului analgezic indus (50%).

S-a descoperit că expunerea la lumina BIOPTRON, prin punctele de acupunctură analgezice, întărește efectele analgezice ale unor doze ușoare de non-opiacee (Analgin), narcotice (Tramal) și analgezice (pentru durerea tonică și acută). Expunerea preliminară a unui punct de acupunctură luminii a fost dovedit ca fiind eficient, de asemenea.

Dovezile experimentale a faptului că lumina polarizată înfluențează un punct de acupunctură este, prin urmare, de valoare practică. Acest fapt deschide ușa către utilizarea luminii non-invazive BIOPTRON atât cu rol de analgezic, cât și în scopuri profilactice, de eliberare a stresului dar și pentru sarcini fizioterapeutice specifice. Unul din mecanismele cheie ale acestor efecte benefice este utilizarea rutelor de transport pentru energia electromagnetică de-a lungul unui țesut conector. Prin urmare, deficitul de energie în zonele patologice este eliminat iar sistemul opiodergic al creierului este activat.
Tratamentele pentru ameliorarea durerii se bazează pe aceste principii. Lumina polarizată, poli și monocromă poate acționa asupra punctelor de acupunctură, canalelor extra-nervoase ale transmisiei electromagnetice și asupra durerii. Este recomandată utilizarea principiului patogenic pentru selectarea abordării individuale. Este rațional să fie utilizate acele puncte nu numai pentru efectele analgezice ci și pentru modularea sistemului imunitar și acțiunea anti-inflamatorie.

Din moment ce fiecare boală vine cu un sindrom de durere, lista unor indicații directe ar putea fi nemăsurată. Plecând de la potențialul luminii BIOPTRON în influențarea durerii tonice, acute și viscerale, repertoriul medicului este de acum, considerabil extins.
  • Doar una dintre numeroasele publicații ale domnului Profesor Gulyar despre terapia cu lumină.