ANTI-AGING

Februarie 2016

Președintele Asociației Române de Anti-Aging, Dermatolog Șef la Clinicile Lasermed

ACCELEREAZĂ VINDECAREA ȘI REDUCE INFLAMAȚIA POST-OPERATORIE CU BIOPTRON

Dr. Bogdan Dimitrie Niculae, Președintele Asociației Române de Anti-Aging

Folosim, cu succes, Terapia cu Lumină BIOPTRON în clinica noastră dermatologică, de un număr de ani. Folosim dispozitivul medical de terapie cu lumină la adulți și copii, cu rol de terapie complementară, pentru a reduce durerea și pentru a promova vindecarea în diferite tipuri de afecțiuni, cum ar fi: tulburări cutanate, pre și post terapie și pentru a promova vindecarea rănilor.

Folosim aparatul pentru mono-terapie și/sau terapie complementară recuperatorie după diferite tratamente dermatologice și estetice deoarece s-a dovedit că BIOPTRON:

  • Îmbunătățește microcirculația
  • Armonizează procesele metabolice
  • Întărește sistemul uman de apărare
  • Stimulează procesele regenerative și reparative ale întregului organism
  • Accelerează vindecarea rănilor
  • Ameliorează durerea sau îi scade intensitatea
  • Reduce inflamația.

Folosim terapia cu lumină în toate terapiile noastre anti-îmbătrânire, înainte și după procedurile de mezoterapie, după procedurile de lipoliză și, de asemenea, după proceduri chirurgicale pentru a promova vindecarea dermatologică și a reduce inflamația post-operatorie. Riscul de inflamație hiperpigmentară este redusă dacă folosim un tratament post-terapie de lumină, la un procent de 40% din pacienții cu piele mai închisă.

Lumina polarizată este de asemenea utilizată in clinica noastră ca terapie complementară în tratamentele pentru păr și post-transplant de păr. La nivel celular, inflamația poate duce la creșterea fluxului sangvin local și eliberarea de factori inflamatorii, care promovează vascularizarea foliculară. În țesutul normal de piele, faza anagenă este însoțită de angiogeneza foliculară și suprareglarea factorului de creștere endotelial vascular (VEGF) în keratinocitele din teaca rădăcinii exterioare.

Vascularizația regresează rapid în timpul etapei catagene. Astfel, vascularizația crescută de inflamație poate duce la dezvoltarea unor foliculi sănătoși. În plus, șocul de căldură asociat cu nivelele scăzute de energie termală poate regulariza proteinele precum HSP-27, care au un rol în creșterea și diferențierea celulelor stem foliculare.

Vindecarea rănii asociată cu leziuni termice poate contribui, de asemenea, la creșterea părului. S-a demonstrat cu succes că în rănile șoarecilor adulți normali din punct de vedere genetic, foliculii de păr de novo se formează din celule stem epidermice din afara foliculului. Alți mediatori ai vindecării rănilor legate de creșterea părului includ polipeptide timozină beta-4 și ciclopentil adenozina. Datorită succesului terapiei cu lumină BIOPTRON în clinica noastră, le recomandăm, de asemenea, pacienților noștri să continue acasă tratamentul zilnic pentru o perioadă de minimum trei luni după transplantul de păr.