Nu există viață fără lumină!

Lumina este:

  • Sursa principală a vieții
  • Sursa principală a energiei

A fost dovedit științific și medical că un număr mare de boli și afecțiuni mentale sunt cauzate de lipsa luminii. În zilele noastre, petrecem 90% din timp în interiorul diverselor clădiri (acasă, la birou, la restaurant etc.), unde nu beneficiem de lumină naturală. Acest lucru reprezintă un risc extrem de ridicat pentru sănătatea noastră și este cauza cunoscută a multor boli. Lumina este esențială pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor.

Însă, Lumina Bioptron are de oferit mai multe beneficii:

  • Activează creșterea celulară
  • Întărește sistemul de apărare al corpului
  • Stimulează procesul de vindecare al întregului corp

ÎNSĂNĂTOȘIȚI-VĂ, MENȚINEȚI-VĂ SĂNĂTOȘI,
VINDECAȚI-VĂ ȘI RECUPERAȚI-VĂ MAI RAPID DOAR CU BIOPTRON

Istoria Luminii

Utilizarea cu succes a luminii în medicină are o istorie lungă. Civilizațiile antice precum grecii și egiptenii au înțeles importanța luminii și efectele sale benefice vindecătoare.

"Helioterapia" a fost prima Terapie cu Lumină naturală utilizată cu succes în calitate de tratament medical eficient pentru prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni medicale. Hippocrate, un om de știință grec, tatăl medicinii moderne, (460 Î.H-370 Î.H.) spunea: "Vis medicatrix naturae" - Onorați puterea vindecătoare a naturii.

Dr. Niels Ryberg Finsen, Medic Danez& Câștigător al Premiului Nobel, 1903

Terapia modernă cu lumină

În anul 1893, medicul danez Niels Ryberg Finsen a creat unul dintre primele aparate capabile de a produce "lumină solară" sintetizată tehnic. Acest tip de lumină are avantaje clare: intensitatea și spectrul de lumină emis pot fi controlate. Din 1895 și până în 1903 a tratat peste 950 de pacienți ce sufereau de lupus vulgaris (tuberculoza pielii) folosind "lumină solară" sintetizată tehnic.

În 1903 a primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru cercetarea efectuată în domeniul terapiei cu lumină și pentru rezultatele sale terapeutice excepționale.